Social

Președintele Iohannis critică guvernele PSD. Reformele acestora sunt „făcute de habarniști”

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, sâmbătă, la Blaj, că „schimbarea legii salarizării, schimbarea în zona fiscalităţii au fost făcute de habarnişti”, acesta spunând şi că s-a ajuns la o fază în care se produc „pagube major”, cu nemulţumiri în rândul populaţiei.

„Este deja această nefericită reformă salarială, cu nefericita reformă fiscală, într-o fază când produce pagube majore şi vedem în fiecare zi noi şi noi exemple de oameni nemulţumiţi. S-a ajuns atât de departe, încât chiar şi cei cărora li s-au mărit salariile sunt nemulţumiţi de aceste modificări. Lucrurile deja au intrat într-o zonă când este nevoie de cârpeli şi am văzut că Guvernul a promis celor din sănătate anumite cârpeli, altfel nu le pot numi, la legea salarizării, la stabilirea unor sporuri şi aşa mai departe”, a declarat Iohannis.

Şeful statului a opinat că „se vede din ce în ce mai clar că aceste lucruri, schimbarea legii salarizării, schimbarea în zona fiscalităţii au fost făcute de habarnişti, de amatori care au crezut că este foarte uşor să creşti salariile şi lumea să fie foarte mulţumită”.

Iohannis a subliniat că lumea nu este mulţumită şi că „nivelul de trai nu creşte fiindcă cineva de la PSD dă dispoziţie să crească nivelul de trai”.

Președintele a spus că este nevoie de foarte multă muncă şi de reforme corelate. El a mai spus că este evidentă „lipsa de viziune şi lipsa de organizare a sistemului sanitar”, şeful statului apreciind că, atâta timp cât nu se reformează întreaga filosofie a sistemului sanitar, nu va fi nicio îmbunătăţire.

„Este evidentă lipsa de viziune şi lipsa de organizare a sistemului sanitar. Nu am putut să constat (…) la niciunul din cele cinci guverne pe care le-am prins eu vreun fel de gândire sau o viziune pentru reformarea sistemului, cel puţin a sistemului de sănătate publică. Sistemul de sănătate privat are şi el probleme care sunt tratate doar punctual şi rezultatul încă nu este cel aşteptat de oameni”, a afirmat Klaus Iohannis.

Şeful statului a adăugat că, în mod paradoxal, se spune că în sistemul de sănătate intră destul de mulţi bani. „Dacă este aşa, atunci banii sunt prost gestionaţi”, a declarat Iohannis.

Şeful statului a opinat că ultimele discuţii legate de salarii arată „foarte clar că nu există nicio viziune, nu există niciun concept unitar”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.