Economie

Subvenţii solicitate pentru o suprafaţă agricolă mai mare decât în campania precedentă

Suprafaţa totală pentru care fermierii din județul Alba au solicitat subvenţii este în creştere faţă de anul precedent, chiar dacă numărul celor care au depus, în perioada 1 martie – 15 mai, cereri unice de plată a înregistrat o uşoară scădere.

Potrivit informaţiilor prezentate miercuri, într-o conferinţă de presă, de conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Judeţean Alba şi Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Alba, au depus cereri pentru obţinerea subvenţiilor un număr de 22.713 fermieri, care au declarat o suprafaţă totală de aproape 213.000 de hectare.

„Faţă de campania anterioară a crescut suprafaţa cu 7.451 de hectare. Procentual, raportat la datele de anul trecut, suprafaţa este de 103,63%, iar ca prezenţă a fermierilor, de 98,77%. Anul trecut au fost înscrişi cu cereri un număr de 22.997 de fermieri. Având în vedere că suprafaţa a crescut, e posibil ca micii fermieri să fi dat terenuri la marii fermieri”, a declarat directorul APIA Alba, Cătălin Olariu.

La rândul său, directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Alba, Gheorghe Lazea, a menţionat că mulţi dintre fermieri nu s-au prezentat la data la care fuseseră programaţi pentru a-şi depune cererea. Unii dintre aceştia au fost înştiinţaţi şi de trei-patru ori de către angajaţii DAJ să se prezinte la centrele APIA.

„Au fost peste 12.000 de fermieri care nu s-au prezentat la data programării. Au fost câteva mii care au fost anunţaţi şi de mai multe ori”, a spus Lazea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.