Social

Alba se ridică în picioare pentru asistența socială

Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba (DGASPC), organizează luni, 4 iunie 2018, un eveniment din seria celor dedicate promovării profesiei de asistent social. Evenimentul, numit „Alba se ridică în picioare pentru asistența socială”, are loc începând cu ora 11.00, la sediul DGASPC Alba, situat în Bdul 1 Decembrie 1918, nr. 68.

CNASR a declanșat o amplă campanie națională de promovare și valorizare a profesiei de asistent social intitulată în mod metaforic „România se ridică în picioare pentru asistența socială”. În fiecare județ al țării sunt organizate evenimente la care participă asistenți sociali, oficialități, jurnaliști, societatea civilă, universitari, studenți, prieteni și susținători ai profesiei de asistent social.

Scopul acestui periplu național este acela de a reda asistenților sociali, demnitatea pe care această nobilă profesie o merită și a reînvia spiritul de breaslă în rândul unei comunități profesionale speciale. Până în acest moment au fost parcurse 26 de județe.

La eveniment vor fi prezenți atât președintele CNASR, Doru Buzducea, vicepreședinții Cristian Roșu și Ioan Durnescu, cât și Diana Cristea – secretar executiv CNASR.

„În anul Centenarului Marii Uniri, CNASR se pregătește de o nouă descindere, de data aceasta în Țara Moților, la Alba Iulia, acolo unde se desăvârșește istoria, acolo de unde și noi vom lasa Declarația Asistenților Sociali din România. Ne bucurăm că și județul Alba, ținutul cu o istorie zbuciumată, martirică, dar glorioasă, se alătură campaniei noastre de promovare și valorizare a profesiei de asistent social. Mulțumim domnului profesor Sorin Chirilă – directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, precum și doamnei Ana Maria Borteș – președinta filialei locale a CNASR, pentru organizarea și coordonarea întregului eveniment”, a declarat Doru Buzducea, președintele CNASR și decanul Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității București.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.