Economie

Sorin Bumb (PNL): FSDI e „o subminare a economiei naționale”. Ea amenință viitorul Cupru Min

Deputatul liberal de Alba, Sorin Ioan Bumb, a opinat, joi, într-o conferinţă de presă, că introducerea SC Cupru Min SA pe lista companiilor care vor face parte din Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) creează „incertitudine” în legătură cu viitorul societăţii. Cupru Min exploatează zăcământul de la Roşia Poieni şi unde se află aproape 60% din rezerva de cupru a României.

„În condiţiile în care Cupru Min exploatează circa 60% din rezerva de cupru a României şi este o companie strategică în economie, cine ne garantează că acţiunile sale nu vor fi vândute? Cine ne garantează că nu va urma un nou episod Petrom? Cine garantează că cei 19 milioane de euro necesari pentru investiţii de mediu vor mai veni la Abrud? Cine garantează că accidente ecologice ca cel din primăvara acestui an, produs tocmai din lipsa investiţiilor, nu se vor repeta? Desigur, sunt întrebări fără răspuns, pentru că PSD e preocupat doar de puşculiţa de partid şi de constituirea unui fond de urgenţă la dispoziţia domnului Dragnea”, a declarat parlamentarul liberal.

Sorin Ioan Bumb a mai spus că înfiinţarea FSDI i se pare, „clar, o subminare” a economiei naţionale.

„Deci nu este posibil ca toate întreprinderile care mai au o brumă de profit să fie adunate într-un fond şi să fie la discreţia unor oameni puşi politic”, a mai declarat deputatul PNL.

Totodată, Bumb a mai spus că “marea problemă” este că acţiunile pot fi vândute la liber, fără niciun fel de transparenţă.

„Nicio ţară nu a făcut un fond în care să bage societăţi cu capital de stat şi să poată lăsa la liber tranzacţionarea acţiunilor. Niciodată proprietatea nu se vinde. (…). Niciodată nu au tranzacţionat acţiuni şi statul nu şi-a vândut proprietatea. Nicăieri”, a conchis deputatul liberal de Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.