Social

O familie din Ungaria, recuperată de salvamontiști de pe Piatra Secuiului

Doi adulţi şi trei copii din Ungaria, rămaşi sâmbătă blocaţi pe o stâncă de pe Piatra Secuiului, la Rimetea, au fost recuperaţi de salvamontişti după o intervenţie care a durat şase ore, a declarat, pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Salvamont Alba, Lucian Forda.

Potrivit acestuia, cei cinci, membri ai aceleaşi familii, au părăsit zona marcată turistic, rămânând la un moment dat blocaţi pe o stâncă. Ei au solicitat telefonic ajutor, iar în salvarea lor a pornit un echipaj format din cinci salvamontişti.

Cei cinci au fost coborâţi în siguranţă în rapel de pe versantul stâncos, după o intervenţie care a durat şase ore. Adulţii au 33 şi 37 de ani, iar copiii vârste între 8 şi 12 ani.

Tot de pe Piatra Secuiului au fost salvaţi în urmă cu două săptămâni doi bărbaţi şi două femei din Sibiu, rămaşi blocaţi după ce au încercat să îşi recupereze căţelul căzut de pe o stâncă.

Zona Piatra Secuiului este una foarte periculoasă dacă nu sunt respectate regulile de bază de deplasare pe munte şi dacă nu este respectat marcajul turistic. Cea mai mare parte din ansamblul Pietrei Secuiului, care are o altitudine de 1.128 de metri, este accesibilă doar căţărătorilor profesionişti, dar există şi un traseu turistic bine marcat.

Rimetea este o comună locuită preponderent de populaţie de etnie maghiară, iar anual mii de persoane din Ungaria vizitează zona.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.