Social

Mus Deboub este câștigătorul primei ediții a „Pro-Am Golf for Everyone”

Algerianul Mus Deboub, aflat la prima sa prezenţă în România, a câştigat competiţia „Pro-Am Golf for Everyone”, desfăşurată recent pe terenul de la Pianu de Jos, primul de acest gen amenajat în România după 1989, în localitatea natală a lui Paul Tomiţă, cel care l-a învăţat tainele acestui joc pe regele Mihai.

„Mă bucur că odată cu prima mea vizită în România, am şi câştigat o competiţie. Locul e de basm, am simţit o legătură specială cu acest teren de golf, a cărui poveste m-a impresionat. Aş fi fost onorat să am şansa de a-l cunoaşte pe maestrul Paul Tomiţă, unul dintre puţinii jucători profesionişti care au reuşit performanţa ‘hole in one’. (…) Nu mi-am propus să câştig, ci să mă bucur de o nouă ţară, de colegi, de atmosferă şi le-am avut pe toate”, a spus Mus Deboub, care joacă în Senior Tour şi EPD Tour. Născut în Algeria, Deboub locuieşte în prezent în Olanda.

El a adăugat, potrivit unui comunicat transmis marţi Agerpres, că i-ar plăcea să revină în România, unde ar dori să se implice în proiecte care se adresează tinerilor jucători.

Deboub a fost urmat de Mircea Stoica şi Austin Curtis. Au fost acordate cecuri pentru categoria pro în valoare totală de 6.000 de euro şi premii „foarte atrăgătoare” pentru categoria amatori, fondul total de premiere depăşind 10.000 de euro.

La prima ediţie a „Pro-Am Golf for Everyone” au participat 17 jucători profesionişti, alături de 60 de jucători amatori. Jucătorii pro şi cei amatori au format echipe mixte, de unde şi ineditul acestei competiţii.

Preşedintele Asociaţiei Clubul de Golf „Paul Tomiţă”, omul de afaceri Ioan Istrate, a apreciat că evenimentul a fost “un real succes”, menţionând că va continua să organizeze acest tip de competiţii.

„Toţi jucătorii de golf din ţară şi-au început cariera sau pasiunea la noi. Acum e rândul jucătorilor străini să vină să ne cunoască în număr tot mai mare şi să încurajeze astfel dezvoltarea acestui sport, care merită o popularizare pe măsură”, a declarat Ioan Istrate.

Competiţia a fost organizată de către Asociaţia Golferilor Profesionişti şi Clubul de Golf „Profesor Paul Tomiţă”.

Terenul de la Pianu de Jos, primul amenajat în România după 1989, este singurul din ţara noastră care are 18 cupe.

Clubul de Golf „Profesor Paul Tomiţă” a fost înfiinţat în 1995, la iniţiativa profesorului, în satul său natal, Pianu de Jos, cu sprijinul autorităţilor locale şi al unor oameni de afaceri. Tot aici a avut loc, în 2001, primul turneu de golf din România de după 1989.

Din 1938 până la pensionare, în 1975, Paul Tomiţă a fost profesor titular de golf la Country Club. Tomiţă a primit titlul de profesor de golf în 1937, el fiind cel care l-a învăţat pe regele Mihai I tainele acestui joc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.