Social

Zeci de copii sunt victime ale neglijării. Un caz de abuz sexual

Zeci de copii din Alba au fost, în primul trimestru al anului, victime ale neglijării şi unul al abuzului sexual, majoritatea cazurilor fiind semnalate în mediul urban.

Potrivit unui comunicat transmis marţi Agerpres de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba, în primul trimestru al anului 2018 au fost înregistrate, telefonic, în total 145 de sesizări făcute de profesionişti, persoane fizice, autosesizări sau de copilul în cauză.

În urma analizării acestor sesizări, specialiştii Direcţiei au identificat 67 de copii victime ale abuzului sau neglijării iar 78 de sesizări au fost infirmate.

„Din totalul de 67 cazuri confirmate în perioada menţionată, 66 cazuri au fost de neglijare şi un caz de abuz sexual. Toate aceste cazuri au fost tratate cu profesionalism de către angajaţii instituţiei, copiii beneficiind de servicii de informare, consiliere psihologic, consiliere juridică/asistenţă, servicii educaţionale şi servicii medicale, în funcţie de situaţie; pentru un număr de 14 minori s-a dispus instituirea plasamentului în regim de urgenţă prin dispoziţia directorului general al DGASPC Alba, iar pentru 14 copii s-a dispus plasamentul prin hotărârea Comisiei pentru Protecţia Copilului Alba sau prin instanţă de judecată”, arată sursa citată.

După mediul de provenienţă, din cele 67 de situaţii/cazuri confirmate, 45 sunt din mediul urban şi 22 din mediul rural.

Nu au fost semnalate cazuri de abuz emoţional, exploatare prin muncă, exploatare sexuală sau pentru comiterea de infracţiuni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.