Administrație

Cununiile civile vor putea fi programate online

Programarea cununiilor civile va putea fi făcută online la Primăria Alba Iulia, începând de vineri, printr-un protocol încheiat de autorităţile locale cu o firmă din Sibiu, în cadrul proiectului „Alba Iulia Smart City 2018”.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis joi Agerpres, Primăria Alba Iulia şi Industrial Software Sibiu vin în ajutorul albaiulienilor în ceea ce priveşte serviciile dedicate programării cununiilor civile, punându-le la dispoziţie un instrument smart şi util, respectiv o aplicaţie online de programare a cununiilor civile.

„Iniţiativa dezvoltării Alba Iuliei în direcţia naturală de smart city, prin protocolul de colaborare dintre cele două entităţi, rezolvă astfel, într-o manieră inteligentă şi adaptată vremurilor pe care le trăim, o nevoie a comunităţii locale, nevoie care se resimte mai ales în perioada verii, cea mai aglomerată perioadă a anului în ceea ce priveşte organizarea nunţilor. Simplitatea cu care este rezolvată această nevoie se traduce în punerea la dispoziţia fiecărui cetăţean a aplicaţiei de programare online, cu ajutorul căreia oricine îşi poate rezerva data şi ora cununiei de acasă, de pe drum, din autobuz sau de la serviciu, cu ajutorul telefonului mobil, a unei tablete sau a unui PC. Cu atât mai mult, soluţia se adresează şi albaiulienilor din străinătate, care nu trebuie să-şi mai pună rudele pe drumuri pentru a le rezolva programarea nunţii, ci o pot face singuri, în aceeaşi manieră facilă amintită mai sus”, se menţionează în comunicat.

Potrivit primarului Mircea Hava, programările cununiilor nu mai sunt de acum înainte „un motiv de corvoadă”, ci se vor putea rezolva cu câteva click-uri. „N-o spun ca pe o veste mare, ci ca pe un semn de normalitate”, a declarat, potrivit sursei citate, edilul din Alba Iulia.

Interfaţa acestei aplicaţii găzduite pe site-ul oficial al Primăriei Alba Iulia este considerată “deosebit de prietenoasă şi intuitivă” pentru utilizatori. Aceştia vor putea alege mai întâi data în care doresc să se oficieze căsătoria, apoi un interval orar disponibil în data respectivă, urmând să treacă la pasul următor, unde aplicaţia le va solicita completarea datelor soţilor (cetăţenie, CNP, nume, prenume, adresă, judeţ şi localitate).

După finalizarea completării formularului, pe adresa de e-mail furnizată de utilizator, aplicaţia va trimite automat un mesaj de confirmare a rezervării, mesaj care va conţine instrucţiuni suplimentare şi toate informaţiile referitoare la programarea căsătoriei civile.

„Avem convingerea că utilizatorii noii aplicaţii de programare online a căsătoriilor civile pe care Primăria Alba Iulia o pune la dispoziţie vor fi încântaţi să utilizeze această nouă facilitate prin care vor putea apela la orice oră calendarul programărilor şi vor putea rezerva o data şi o oră convenabile, fără a mai parcurge drumul până la Primărie”, a declarat directorul executiv al Industrial Software SRL, Cătălin Popa.

Pe lângă aplicaţia de programare a căsătoriilor online, conceptul dezvoltat de firma sibiană pentru proiectul „Alba Iulia Smart City 2018” include încă alte patru soluţii – aplicaţie mobilă pentru raportarea incidentelor, soluţie pentru analiza şi raportarea veniturilor bugetare, soluţie de barometru public (permite consultarea locuitorilor municipiului pe diverse teme) şi integrarea sistemului de Dispecerat din cadrul Primăriei cu alte soluţii mobile de raportare a incidentelor.

Firma din Sibiu acoperă în întregime costurile de dezvoltare şi implementare ale tuturor soluţiilor oferite în cadrul proiectului pilot, precizează sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.