Educație

Duşa: Militarul de azi, un specialist de înaltă clasă

Militarul de astăzi nu mai este doar o persoană care poartă o puşcă în mână, ci este un specialist de înaltă clasă, capabil să mânuiască tehnica modernă din dotarea Armatei Române, a afirmat, joi, secretarul de stat din Ministerul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Mircea Duşa le-a transmis absolvenţilor promoţiei ce poartă denumirea onorifică „Centenarul Marii Uniri”, cei „mai mici militari ai ţării”, să devină „specialişti de înaltă clasă”, pentru a mânui tehnica modernă pe care o au în dotare astăzi statele NATO.

„Şi la nivelul Armatei Române, încă din 2013, atunci când am achiziţionat primele avioane F16 şi avioanele Spartan, am început un amplu proces de modernizare şi de înzestrare. Din 2017, atunci când s-a acordat 2% din PIB pentru bugetul apărării, acest proces de modernizare şi de înzestrare şi transformare a armatei a devenit unul mai complex. Dumneavoastră sunteţi cei care veţi beneficia de tehnica ce va intra în dotarea Armatei Române în anii următori, de aceea vă spuneam că un militar nu mai este o persoană cu puşcă în mână, ci este un specialist de înaltă clasă, capabil să mânuiască tehnica pe care o are şi o va avea în dotare Armata Română, dar şi tehnica pe care armatele din NATO o au în dotare”, le-a spus tinerilor absolvenţi secretarul de stat.

Duşa a menţionat că militarii români care participă la misiuni în teatrele de operaţii sunt „foarte apreciaţi” de partenerii din NATO şi „la fel de bine” sunt apreciate şi instituţiile de învăţământ.

Dușa a fost prezent la ceremonialul închiderii anului şcolar la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.