Social

Tânăr arestat pentru „răzbunare pentru ajutorul dat justiției”, după ce a agresat un martor

Un tânăr din Alba Iulia a fost arestat preventiv, fiind acuzat de „răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei”, după ce a agresat o persoană care a depus mărturie într-un dosar penal în care este cercetat şi tatăl acestuia.

Potrivit unui comunicat transmis vineri Agerpres de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, în timp ce se afla în faţa blocului în care locuieşte, unul dintre martorii audiaţi într-un dosar privind traficul de etnobotanice ar fi fost lovit de către bărbat, cu pumnii şi picioarele, în scopul răzbunării, pentru declaraţia dată în faţa anchetatorilor în dosarul penal în care este cercetat şi tatăl său.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Alba au luat faţă de tânăr măsura reţinerii pentru 24 de ore, însă instanţa de judecată a dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar. Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia DIICOT şi a dispus măsura arestării preventive a tânărului, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, conform comunicatului.

La sfârşitul lunii mai, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, împreună cu procurori DIICOT şi cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, al poliţiştilor din IPJ Alba şi al jandarmilor, au efectuat patru percheziţii la locuinţele unor persoane din Alba Iulia şi Stremţ, bănuite de efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 83 de pliculeţe cu substanţă vegetală uscată, dispozitive pentru mărunţit substanţă vegetală, cântare electronice de mare precizie, 5.300 de lei, precum şi telefoane mobile şi laptopuri care ar fi fost folosite în activitatea infracţională.

Poliţiştii au pus în executare patru mandate de aducere şi au audiat, în calitate de martori, 25 de persoane ce ar fi cumpărat astfel de substanţe interzise de la persoanele vizate de anchetă.

Au fost reţinute trei persoane, printre care şi tatăl bărbatului arestat în prezent pentru răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei. Ulterior, Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a uneia dintre aceste persoane, măsura arestului la domiciliu faţă de o altă persoană şi măsura preventivă a controlului judiciar faţă de cea de-a treia persoană.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.