Administrație

32 mil. lei pentru construirea unei Săli Polivalente la standarde europene la Blaj

image description

Prima sală polivalentă ce va fi construită în Alba, respectiv în municipiul Blaj, printr-un parteneriat al autorităţilor locale cu Consiliul Judeţean (CJ), va avea o capacitate de 1.890 de locuri şi va respecta toate standardele naţionale şi europene pentru competiţiile sportive. Aici ar urmă să se desfășoare competiții de volei, handbal, baschet şi tenis, valoarea investiţiei depăşind 32 milioane de lei, conform administraţiei judeţene.

Consilierii judeţeni din Alba au aprobat joi indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului „Sală Polivalentă de sport”, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la peste 32,3 milioane de lei, cu TVA inclus. Finanţarea investiţiei se va face, în părţi egale, din bugetul local al municipiului Blaj şi din bugetul local al judeţului Alba.

Durata de execuţie a obiectivului, ce va fi construit pe malul râului Târnava Mare, în cartierul Veza, este de trei ani.

„Prin realizarea investiţiei se va obţine o sală polivalentă de sport, cu capacitatea de 1.890 de locuri pe scaune, care respectă toate standardele naţionale şi europene pentru competiţiile sportive de volei, handbal, baschet şi tenis. Noua sală va fi dotată cu spaţiile şi echipamentele necesare, care să asigure desfăşurarea în cele mai bune condiţii a competiţiilor sportive, conform cerinţelor internaţionale de omologare a sălilor de sport. Sala de sport propusă se înscrie în categoria sălilor cu dimensiuni medii, având capacitatea de 1.890 de locuri în tribune. Aceasta se dezvoltă pe trei nivele: demisol, parter şi etaj, având o suprafaţă construită de 4.579 metri pătraţi şi o suprafaţă construită desfăşurată de 8.667 metri pătraţi”, se arată în motivarea hotărârii.

CJ Alba şi Consiliul Local al Municipiului Blaj s-au asociat în vederea realizării în comun a obiectivului „Centru Judeţean de Excelenţă Sportivă”, sala polivalentă fiind parte componentă a acestuia

Potrivit primarului Gheorghe Valentin Rotar, Sala Polivalentă din Blaj va găzdui timp de cinci ani toate competiţiile internaţionale disputate în ţară de loturile naţionale de volei ale României.

„Avem o înţelegere cu Federaţia Română de Volei ca, odată finalizată sala, timp de cinci ani, toate competiţiile europene în care este implicată Naţionala României, la toate nivelurile, să se desfăşoare la Blaj”, a afirmat, în aprilie, primarul.

El a punctat atunci că ideea construirii acestei săli a apărut odată cu rezultatele echipei CSM Volei Alba Blaj, înfiinţată în 2011 şi deja multiplă campioană naţională. Din cauza lipsei în oraş sau în judeţ a unei astfel de săli, echipa din Blaj îşi susţine meciurile europene la Sibiu.

„Echipa de volei ‘a construit’ sala, clar, dar sala nu va fi doar pentru echipa de volei. Va fi sala polivalentă a judeţului Alba. (…) Va fi una dintre cele mai frumoase şi dotate săli de sport din România. (…) Sper ca sala polivalentă să fie folosită şi pentru alte manifestări, cum ar fi spectacolele”, a afirmat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

One Comment

  1. Pingback: CSM Volei Alba Blaj, pentru a patra oară într-o semifinală europeană într-un deceniu de activitate – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.