Administrație

Monografia economico-militară a județului va fi actualizată

Monografia economico-militară a Judeţului Alba, document care are atribuit nivel de clasificare secret de serviciu, va fi actualizată, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat joi de consilierii judeţeni.

Conform legislaţiei, monografia economico-militară a judeţului se actualizează anual, respectiv până la sfârşitul semestrului I, sarcina îndeplinirii acestui obiectiv revenind Consiliului Judeţean şi Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Alba.

„Monografia economico-militară a Judeţului Alba a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 93 din 26 mai 2016. În perioada mai-iunie, anul curent, cu sprijinul Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale – Judeţul Alba, au fost făcute demersurile necesare obţinerii, de la unităţile administrativ-teritoriale şi de la agenţii economici din judeţ, a datelor necesare actualizării monografiei”, se arată în expunerea de motive privind acest proiect de hotărâre.

O astfel de monografie cuprinde principalele date şi informaţii referitoare la istoria şi geografia unităţii administrativ-teritoriale, structura demografică şi fondul de locuinţe, reţeaua hidrografică, sursele de apă potabilă şi industrială, fondul forestier, reţelele rutiere, reţelele de cale ferată, lucrările de artă, reţelele de comunicaţii, reţelele de energie electrică, operatorii economici, spaţiile de depozitare, unităţile de cazare şi alimentaţie publică, instalaţiile de transport pe cablu, unităţile de asistenţă medicală, conductele magistrale de transport, mijloacele de transport şi utilajele de construcţii, aeroporturile şi porturile, acolo unde este cazul, instituţiile de învăţământ, editurile şi tipografiile, fondul de adăpostire şi sistemul forţelor de protecţie în situaţii de urgenţă.

Datele necesare actualizării monografiei au fost transmise de către primării şi de către agenţii economici din judeţ Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Alba, care a întocmit proiectul de actualizare a Monografiei economico-militară a judeţului Alba.

Proiectul de actualizare conţine mai multe anexe.

Prevederile hotărârii adoptate joi vor fi duse la îndeplinire de către preşedintele CJ Alba, prin Structura de securitate din cadrul aparatului de specialitate al instituţiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.