Administrație

Probleme cu sporurile angajaților DGASPC din județele Sibiu, Alba și Vâlcea

Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din judeţele Sibiu, Alba şi Vâlcea sunt singurii din ţară care nu primesc banii pentru sporurile prevăzute în Legea-cadru nr. 153/2017 şi H.G. nr. 153/2018, susţine prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Iulian Pope.

Problema a fost ridicată de reprezentanții Sanitas în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social a Judeţului Sibiu desfășurată joi la Prefectura Sibiu.

„Comisia de Dialog Social a Judeţului Sibiu s-a întrunit, astăzi, pentru a discuta şi a găsi o soluţie pentru acordarea sporurilor prevăzute în Legea-cadru nr. 153/2017 şi H.G. nr. 153/2018 angajaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu (DGASPC). În vreme ce conducerea Consiliului Judeţean Sibiu a invocat lipsa banilor, liderii sindicali au atras atenţia asupra faptului că fondurile ar fi trebuit prevăzute în buget încă de anul trecut. Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Iulian Pope, a subliniat că, la nivel naţional, doar judeţele Sibiu, Alba şi Vâlcea nu au rezolvat problema acordării sporurilor pentru aceste categorii de personal”, se arată în comunicatul Prefecturii.

„În decembrie 2016 ni s-au tăiat sporurile de solicitare neuropsihică, de risc, de continuitate, fără nicio explicaţie, în vreme ce personalul care nu are contact cu beneficiarii serviciilor noastre le-a primit. Nu vrem să ajungem la grevă, pentru că în unităţile cu bolnavi psihic s-ar ajunge la situaţii dramatice, dar nu mai putem continua aşa”, a spus unul dintre membrii Sindicatului Asistenţilor Maternali şi Lucrătorilor din Asistenţă Socială din cadrul DGASPC Sibiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.