Sport

Diego Maradona primește 11.000 de euro pentru fiecare din meciurile Argentinei la care este prezent

Jurnaliştii englezi de la Daily Mail au aflat motivul pentru care Diego Maradona (57 de ani) participă la fiecare meci al selecţionatei Argentinei. Fostul mare fotbalist este ambasador FIFA şi face parte din strategia preşedintelui Gianni Infantino de a atrage cât mai mulţi oameni pe stadioane.

 
Italianul care conduce forul mondial şi-a gândit strategia în aşa fel încât fiecare ţară prezentă la Mondialul din Rusia să aibă de partea sa câte un jucător care a scris istorie pentru echipa naţională. Scopul este de a crea vizibilitate şi de a atrage la meci şi suporterii mai nostalgici sau pe simpatizanţii fostelor glorii ale fotbalului mondial.
Pentru fiecare meci la care asistă, Maradona primeşte câte 11.000 euro din partea federaţiei internaţionale.
Diego Armando Maradona a fost jucătorul care a adus cea de-a doua Cupă Mondială din palmaresul Argentinei, în 1986. La finalul turneului, Maradona a înscris şase goluri şi a primit Balonul de aur al competiţiei. Şi-a încheiat cariera internaţională cu un total de 91 apariţii şi 34 reuşite, dar şi cu o finală jucată în 1990 şi pierdută contra Germaniei, 0-1.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.