Politică

Inundațiile din Alba. Ioan Dîrzu, întrebări către premierul Viorica Dăncilă și ministrului Carmen Dan

Ioan Dîrzu (dreapta)

Vineri, în ziua în care sistemul de canalizare al municipiului Alba Iulia ceda încă o dată, nivelul apelor pluviale ajungând și la 30 de cm, deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu făcea o interpelare către premier și ministrul de interne, solicitând ajutor din fonduri europene pentru Alba Iulia.

„Vă readuc în vedere oportunitatea accesării Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), care este principalul instrument de care dispune UE pentru a face faţă unor astfel de catastrofe naturale majore. Fondul a fost creat ca reacţie la inundaţiile devastatoare care au lovit Europa Centrală în vara anului 2002”, spune Ioan Dîrzu în interpelarea sa.

„Această oportunitate poate asigura fonduri pentru repararea pagubelor în termen de 12 săptămâni de la data primelor sesizări şi solicitări către DGPR privind pagubele cauzate de dezastru”, mai spune Dîrzu.

În continuare, deputatul de Alba pune celor doi miniuștri trei întrebări.

„Având în vedere situaţia de fapt şi drept, vă rog să-mi răspundeţi în scris la următoarele întrebări:
1. Din datele de care dispuneţi, care sunt pagubele finale cuantificabile în urma inundaţiilor din judeţul Alba din luna iunie 2018?

2. Având în vedere cele descrise, pagubele înregistrate şi solicitările cetăţenilor către autorităţile publice, veţi formula o solicitare de finanţare către Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene?

3. Cum vor ajuta autorităţile administraţiei publice centrale şi locale locuitorii judeţului Alba afectaţi de inundaţii în repararea infrastructurii rutiere şi de utilităţi publice?”

One Comment

  1. Pingback: Ministrul de Interne promite că va accesa Fondul de solidaritate – Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.