Educație

Care sunt rezultatele Bacalaureatului în Alba. Rata de promovare maximă și cea minimă

Toţi cei 107 absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au trecut „cu brio” de bacalaureat, promovabilitate de 100% fiind înregistrată şi la Liceul Teoretic „Sfântul Iosif”, o unitate privată din Alba Iulia, unde însă numărul celor care au dat examen a fost mult mai mic, de 12.

O altă unitate considerată de elită a judeţului Alba, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, a înregistrat o promovabilitate de 99,50%, un singur elev fiind declarat respins.

La polul opus s-au situat Liceul Tehnologic de Alimentaţie şi Turism Arieşeni, unde singurul absolvent prezent la examen nu a reuşit promovarea şi Colegiul de Afaceri Alba Iulia, unde singura persoană înscrisă a renunţat să se mai prezinte la probe.

Rezultate nesatisfăcătoare au fost înregistrate, cu câte un singur candidat declarat reuşit, şi la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, Liceul Tehnologic Jidvei şi Liceul Tehnologic Agricol Ciumbrud şi cu câte doar doi absolvenţi care au promovat – la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Liceul Tehnologic Ocna Mureş şi Liceul Tehnologic „Ţara Moţilor” Albac.

Câte patru absolvenţi care au reuşit să promoveze actuala sesiune de bacalaureat au fost la Liceul Teologic Greco-Catolic Blaj şi Liceul Teologic Romano-Catolic Alba Iulia. În schimb, la Seminarul Teologic Ortodox Alba Iulia au fost declaraţi respinşi doar patru absolvenţi.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, din cele 36 de licee şi colegii din judeţ, 21 au înregistrat promovabilitate de peste 50%.

Promovabilitatea în actuala sesiune de bacalaureat a fost în Alba de 74,80%, ocupând locul al VI-lea la nivel naţional. Din cei 2.294 de absolvenţi prezenţi au promovat examenul 1.716.

Doi băieţi, de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş şi Colegiul Naţional „David Prodan” Cugir, au obţinut media 10.

Care este situația în țară

Judeţul Cluj s-a situat pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte promovabilitatea la actuala sesiune a examenului de bacalaureat, urmat la mică distanţă de Iaşi, cele două judeţe păstrându-şi astfel locurile de top pe care le ocupă de câţiva ani, din acest punct de vedere.

Astfel, cele mai mari procentaje de promovare s-au înregistrat în judeţele Cluj (81,14%), Iaşi (80,27%) şi Brăila (77,13%), arată un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale, transmis miercuri Agerpres. Conform sursei citate, 104 elevi au obţinut media 10 la bacalaureat, 87 dintre acestea provenind din afara Capitalei.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat din acest an, incluzând şi elevii care au provenit din promoţiile anterioare, este de 67,7%. Rata de promovare (înainte de contestaţii) înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2017-2018 şi au susţinut probele examenului de bacalaureat în prima sesiune este de 72,7%.

La polul opus, cele mai mici rate de promovabilitate au fost înregistrate în Teleorman – 47,30%, Giurgiu – 47,44%, Harghita – 53,69% sau Călăraşi – 56,03%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.