Administrație

Numărul biletelor de tratament repartizate pensionarilor, mult mai mic decât cererea

Numărul biletelor de tratament pentru pensionari şi asiguraţii sistemului public de pensii repartizate judeţului Alba a fost mult mai mic decât cel al cererilor depuse, acoperind mai puţin de un sfert din solicitări, potrivit unui material prezentat miercuri într-o şedinţă a Comisiei Judeţene de Dialog Social.

Astfel, pentru perioada ianuarie-iunie, la Casa Judeţeană de Pensii Alba au fost înregistrate 2.647 de cereri de bilete de tratament. Numărul de bilete repartizate de către Casa Naţională de Pensii pentru perioada menţionată a fost de 572, la care s-au adăugat suplimentar 25, ceea ce înseamnă un procent de 22,55%.

Pe de altă parte, din cele 597 de bilete au fost valorificate doar 523, adică 88%. Cele mai multe bilete de tratament neridicate au fost pentru seria I, când dintr-un total de 46 au fost valorificate doar două treimi.

Pe serii de plecare în staţiuni, numărul biletelor repartizate a variat între 40 şi 265.

Un număr de 92 de persoane, adică 16%, au beneficiat de tratament balnear în mod gratuit, majoritatea fiind cu dizabilităţi.

Cele mai multe bilete de tratament au fost acordate pentru staţiuni în care se tratează afecţiuni reumatismale, cardiovasculare şi digestive, respectiv pentru Geoagiu, Felix, Covasna şi Buziaş.

Durata unui sejur este de 16 zile, tratamentul balnear făcându-se în 12 zile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.