Administrație

Ministrul Negrescu, ieșit „la indundații” în localitatea Șona

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, se va deplasa luni după-amiază, în vederea evaluării situaţiei de la Şona, localitate din judeţul Alba în care zeci de gospodării şi mai multe case au fost inundate duminică de o viitură provocată de precipitaţiile abundente care au durat mai multe ore.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, deplasarea lui Victor Negrescu în Şona şi, posibil, în alte localităţi din judeţ este realizată în contextul în care guvernul intenţionează să acceseze Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, mecanism european prin care să se acorde sprijin financiar comunităţilor din zonele afectate de inundaţii.

Cinci case şi cinci subsoluri, trei obiective economice şi 40 de curţi şi grădini au fost inundate duminică în localitatea Şona, situată la 12 kilometri distanţă de municipiul Blaj. Un număr de 14 persoane au necesitat evacuarea din locuinţe, acestea adăpostindu-se temporar într-un spaţiu pus la dispoziţie de către autorităţile locale. Un podeţ a fost avariat, iar apa din 30 de fântâni nu mai este potabilă. Au fost inundate şi 50 de hectare de teren arabil.

Operaţiunea de evacuare a apei din gospodăriile şi obiectivele economice inundate continuă şi luni, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba. Astfel, se acţionează cu motopompe remorcabile de către 15 pompieri militari din Aiud şi Blaj.

Mai multe localităţi din judeţul Alba au fost grav afectate în ultima lună de inundaţii. Oficialităţile judeţene nu au dat până în prezent publicităţii informaţii cu privire la pagubele produse în urma acestora.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.