Administrație

Municipiul Sebeș își încearcă norocul la un proiect european de 3,36 mil. €

Liceul Sportiv din Sebeș

Administrația municipiului Sebeș a depus spre finanțare europeană un proiect integrat menit să îmbunătățească semnificativ infrastructura educațională, sportivă și rutieră locală, informează autoritățile orașului.

Prin proiect, se solicită o finanțare nerambursabilă prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 13, axă dedicată orașelor mici și mijlocii. Valoarea finanțării nerambursabile solicitate este de 3.359.905 euro.

Se propune, astfel, construirea unei creșe, extinderea unei grădinițe, reabilitarea a două clădiri aparținând școlilor, construirea unei săli de sport, modernizarea a două străzi. Investițiile propun elemente de dezvoltare durabilă şi creştere a standardelor de viaţă ale comunității locale prin îmbunătăţirea ofertei educaţionale, nivelul de educație mai ridicat al populației fiind o condiție esențială pentru o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii, dar şi de îmbunătăţirea calităţii şi a aspectului infastructurii publice urbane.

Investițiile cuprinse în proiectul integrat sunt: Colegiul „Lucian Blaga” – Reabilitare și modernizare clădiri existente (corp A, corp B, corp C, sala de festivitati, Sala sport, Internat) – Corp B; Liceul Sportiv „Florin Fleșeriu” – Reabilitare corp de clădire A, inclusiv reamenajări exterioare din strada Lucian Blaga, nr. 76; Transformarea imobilului fostei centrale termice din Aleea Parc – municipiul Sebeș în creşă; Extinderea Grădiniței cu program prelungit din Petrești; Construirea unei Săli de sport la Școala Gimnazială Petrești și modernizarea străzilor Unirii şi Grădinilor din Petreşti.

„Continuăm să aducem fonduri externe pentru dezvoltarea Sebeșului. Avem posibilitatea de construi o creșă și o sală de sport, de a moderniza și extinde școli și o grădiniță. Cheltuielile pentru modernizarea a două străzi din Petrești, unde am început lucrările, ar putea fi decontate din fonduri europene. Noua infrastructură va asigura toate funcțiunile necesare derulării activității școlare la normele și standardele prevăzute în legislația actuală în vigoare”, a declarat primarul Dorin Nistor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.