Social

Pagubele produse de inundațiile din iunie depășesc 13,8 mil. lei

Valoarea pagubelor produse de inundaţiile înregistrate în iunie în judeţul Alba se ridică la peste 13,8 milioane de lei, potrivit unui raport prezentat vineri, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba.

Cele mai mari pagube au fost înregistrate, potrivit raportului, la Şugag – peste 3,6 milioane de lei, Cricău – aproape 3,5 milioane de lei şi Ighiu – peste 3,1 milioane de lei.

În total, au fost inundate un număr de 205 case, din care cele mai multe la Cricău, 234 de anexe gospodăreşti şi 180 de hectare de culturi agricole. De asemenea, au fost înregistrate peste 1.300 de animale moarte şi distruse zeci de tone de cereale.

Au fost afectate, totodată, patru poduri şi distruse sau afectate 97 de podeţe.

În urma inundaţiilor, nu au fost înregistrate victime umane.

Cantităţile lunare cumulate au depăşit în iunie normalul perioadei, cu valori de două până la trei ori, la majoritatea posturilor pluviometrice din judeţ.

Specialiştii au stabilit, totodată, că probabilitatea ca râurile Cricău şi Bucerdea să ajungă la un asemenea debit în care apa să se reverse şi să inunde sute de case era posibilă odată la 150 de ani, respectiv la 120 de ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.