Administrație

Delegație niponă, interesată de oportunități de afaceri în Alba Iulia

O delegaţie formată din reprezentanţi ai unor companii şi organizaţii japoneze care îşi desfăşoară activitatea în România a avut vineri o întâlnire cu conducerea Primăriei Alba Iulia, care le-a prezentat niponilor oportunităţile de investiţii existente la nivel local.

„Sunt firme care caută locuri în care să se ‘planteze’, caută administraţii care doresc să facă lucrul ăsta împreună”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Edilul a menţionat că administraţia locală poate să pună la dispoziţia investitorilor teren în mod gratuit.

Întrebat de jurnalişti dacă există şi forţă de muncă disponibilă pentru posibile investiţii, Mircea Hava a opinat că acest lucru nu ar reprezenta o problemă atât timp cât este plătită pe măsură.

„Forţa de muncă vine acolo unde e bine. Deci nu mai putem să vorbim de forţă de muncă plătită cu 1.450 de lei. Forţă de muncă există, dacă o plăteşti”, a spus primarul.

În cadrul întâlnirii, administratorul public al oraşului, Nicolaie Moldovan, le-a prezentat membrilor delegaţiei nipone facilităţile pe care le-ar avea în cazul în care s-ar decide să investească în Alba Iulia.

„În ceea ce ne priveşte, administraţia locală face tot ce depinde de ea pentru a crea infrastructura şi condiţiile unor parteneriate româno-japoneze solide şi pentru a-i susţine pe toţi cei implicaţi”, a declarat Moldovan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.