Administrație

Albaiuliasmartcity.ro, lansat la Primăria Alba Iulia

Municipalitatea din Alba Iulia, oraş în care autorităţile şi-au propus să facă „primul oraş inteligent” din România, printr-un proiect-pilot lansat la nivel naţional, a lansat miercuri site-ul www.albaiuliasmartcity.ro, prima pagină web a unei primării din ţară dedicată complet soluţiilor pentru oraşe inteligente.

Dacă până acum, soluţiile au fost diseminate doar pe paginile de Facebook „Alba Iulia Smart City” şi pe pagina oficială a Municipiului Alba Iulia, odată cu lansarea site-ului www.albaiuliasmartcity.ro, proiectul pilot de oraş inteligent va intra într-o nouă fază de promovare, pe de o parte mai consistentă din punct de vedere al descrierilor soluţiilor, realizate împreună cu partenerii, iar pe de altă parte mai vizibilă în mediul online.

„În principiu, e un site de prezentare şi informare. Am încercat să-l optimizăm cât mai bine şi pentru mobil. (…). De acum înainte, acesta va fi locul central unde puteţi citi despre tot ce se întâmplă pe soluţii de smart city la Alba Iulia”, a afirmat, la Muzeul Principia, reprezentantul firmei care a conceput site-ul dedicat acestor soluţii inteligente, Ionuţ Popa.

El a menţionat că sunt în total înscrise pe site 62 de soluţii pe 11 domenii de smart city. „La o soluţie se vede stadiul în care se află, partenerii principali şi furnizorii, acolo unde e cazul, descrierea proiectului, o galerie foto, beneficiile pe care le aduce oraşului”, a explicat Ionuţ Popa.

Primarul Mircea Hava a afirmat că, în total, sunt 96 de soluţii în cadrul proiectului „Alba Iulia Smart City 2018”, soluţii „care te fac să trăieşti mai bine”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.