Educație

Aproape toţi absolvenții colegiului militar din Alba Iulia au fost admiși la academii de profil

Aproape toţi elevii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia care au absolvit liceul în această vară, respectiv 103 din cei 106 tineri ai promoţiei „Centenarul Marii Uniri”, au fost admişi în învăţământul militar, la academii şi şcoli de profil.

Astfel, procentul de admitere în învăţământul militar este de 97,16%.

„Dintre cei 106 absolvenţi ai Promoţiei ‘Centenarul Marii Uniri’ ai Colegiului Naţional Militar ‘Mihai Viteazul’, în urma susţinerii examenelor de admitere la academiile pentru care au optat, 103 au fost declaraţi admis, procent 97,16 %”, au transmis reprezentanţii unităţii de învăţământ.

Înfiinţat în 1919, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” are sediul în Alba Iulia din anul 1975. Colegiul a funcţionat iniţial la Târgu Mureş, iar în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial la Timişoara. Colegiul a fost desfiinţat în 1947 din motive politice şi reînfiinţat trei decenii mai târziu, de această dată la Alba Iulia.

În colegiu s-au pregătit 63 de promoţii, însumând peste 6.500 de tineri. În cele patru decenii, peste 4.000 de elevi au urmat la Alba Iulia cursurile acestei prestigioase unităţi de învăţământ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.