Social

Sfaturile polițiștilor pentru minivacanța de Sfântă Mărie

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea ordini şi siguranţei publice şi pentru ca cetățenii din judeţul Alba să se poată bucura, în linişte, de minivacanţa prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

În perioada 15 -19 august 2018, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va intensifica acţiunile, va suplimenta efectivele de siguranţă publică şi va asigura prezenţa echipajelor de poliţie, în locurile aglomerate şi a lăcaşurilor de cult din judeţul nostru dar şi în zonele de agrement, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

Zilnic vor acţiona, în medie, 140 de poliţişti, cu 70 de mijloace auto, pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure, în linişte, de această sărbătoare.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi combaterea excesului de viteză, poliţiştii de la rutieră vor acţiona cu 14 aparate radar şi va fi asigurată prezenţa în trafic, pentru depistarea şi sancţionarea, cu fermitate, a conducătorilor auto care încalcă normele rutiere privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor:

• Dacă plecaţi de la domiciliu, închideţi şi asiguraţi toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani!
• În zonele aglomerate, fiţi atenţi la genţi, poşete şi buzunare!
• Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!
• Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
• Respectaţi regimul legal de viteză!
• Adaptaţi permanent viteza, condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană!
• Pe timp de vreme caniculară, planificaţi pe cât posibil deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10.00 –18.00 şi nu consumaţi sub nicio formă băuturi alcoolice.
• Posesorilor de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) le recomandăm să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat.
• Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.
• Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!
• În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.