Sport

Declaraţia arogantă a Kaiei Kanepi imediat după ce a învins-o pe Simona Halep

Kaia Kanepi (44 WTA) a produs surpriza începutului de turneu de la US Open după ce a prestat un joc solid în faţa numărului 1 mondial, Simona Halep, şi chiar a izbutit să se califice în turul II al turneului american, în urma a doar 76 de minute. Deşi toată lumea se aştepta, la final, ca sportiva din Estonia să ofere o declaraţie echilibrată, Kanepi a ales să incite spiritele.

Simona Halep are parte de o dezamăgire majoră la US Open 2018: accidentul major al sezonului se întâmplă chiar la ultimul turneu de Mare Şlem al anului. Românca a dat dovadă de o constanţă incredibilă în sezon, reuşind să joace şase finale şi să atingă faza sferturilor sau să le depăşească de zece ori. Doar de două ori, constănţeanca a ratat accederea pe tabloul final de opt, însă niciodată, până la duelul cu reprezentanta Estoniei, Kaia Kanepi, de la New York, nu pierduse în primul tur.

După 6-2, 6-4 în faţa Simonei Halep, Kanepi a fost purtată de val şi a oferit o declaraţie controversată, ca o reacţie la susţinerea pe care publicul i-a arătat-o sportivei din România. De-a lungul partidei, numele numărului 1 mondial a fost strigat din tribuna arenei, în momentele de rătăcire ale Simonei, iar Kanepi nu a stat cu mâinile în sân.

Întrebată ce părere are despre acest aspect, baltica a reacţionat: „De ce au încurajat-o atât de mult? Pentru că, probabil, era mai slabă”, a declarat Kanepi, conform The New York Times.

Sportiva din Estonia a folosit în conferinţa de presă cuvântul „underdog”, care poate fi interpretat ca: mai slabă, mai slab cotată, cu mai puţine şanse, cu şansa a doua.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.