Social

Un violonist de 18 ani, câștigătorul Marelui Premiu al Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”

Un solist instrumentist a câştigat în premieră Marele Premiu şi Trofeul Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”, manifestare ajunsă la cea de-a XVIII-a ediţie şi desfăşurată de joi până sâmbătă, la Alba Iulia.

Violonistul Iulian Băluţel, de 18 ani, elev la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, originar din Moldova, a primit, în cadrul Galei Laureaţilor, desfăşurată sâmbătă seara la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, Marele Premiu al Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”.

Premiul de Popularitate a revenit Oanei Venţel, elevă la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

La concurs au participat 40 de tineri solişti vocali şi instrumentişti, din care 4 din Serbia, Ucraina şi Kazahstan.

„Gala Laureaţilor” va fi reeditată, potrivit tradiţiei, duminică, în Piaţa Centrală din Jidvei, locul de unde a pornit acest festival în urmă cu 18 ani.

Interpreţi cunoscuţi au susţinut recitaluri la „Strugurele de Aur” – Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudaşcu, Floarea Calotă, Aneta Stan, Mariana Anghel, Zinaida Bolboceanu, Gheorghe Roşoga, Ionuţ Fulea etc.

Festivalul Naţional de Folclor „Strugure de Aur”, organizat de compania Jidvei, este derulat în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în coproducţie cu Societatea Română de Televiziune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.