Educație

Valentin Popa a demisonat din funcția de ministru al Educației

Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a anunțat, joi, că a decis să demisioneze din funcţie. Demisia sa vine în contextul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că a discutat cu ministrul Educaţiei despre nemulţumirile minorităţilor şi a adăugat că, de data aceasta, liderul UDMR, Kelemen Hunor, are dreptate când spune că nu va discuta alte proiecte cu cei din coaliţia de guvernare până nu sunt rezolvate problemele din Educaţie.

Întrebat la Parlament dacă a discutat cu ministrul Educaţiei despre nemulţumirile celor de la UDMR, Dragnea a spus: „Da, am discutat, dar nu e vorba numai de UDMR, este vorba de toate minorităţile, nu numai UDMR a ridicat (această problemă – n.r.), poate ei au fost cei mai vizibili, toate minorităţile au ridicat-o”.

El a adăugat că aşteaptă soluţia la această problemă de la Guvern.

„Dragnea l-a chemat la ordine”

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţine că liderul social-democraţilor l-a demis pe ministrul Educaţiei, Valentin Popa, la „cererea expresă” a UDMR, pentru o ordonanţă privind folosirea limbii oficiale a statului român în clasele minorităţilor naţionale, şi în acest fel Liviu Dragnea îşi asigură „un nenorocit de vot” în Parlament spre a trece legile „pentru interesul lui şi numai al lui”.

„Dragnea ne vinde bogăţiile ţării, ne scoate din Europa, face trafic cu limba română, iar noi încă visăm la opoziţia unită? Imediat ce Kelemen Hunor a dat semne de supărare pentru o ordonanţă privind folosirea limbii oficiale a statului român în clasele minorităţilor naţionale, Dragnea s-a grăbit să-l împace. L-a chemat la ordine pe ministrul Educaţiei şi l-a revocat pe loc”, a scris Tomac pe Facebook.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.