Social

Peste 200 de tone de îngrășăminte chimice au fost confiscate de polițiști

Peste 200 de tone de îngrăşăminte chimice şi 171 de litri de produse de protecţie a plantelor, susceptibile de a afecta sănătatea populaţiei şi mediul înconjurător, au fost ridicate în Alba de către poliţişti, în urma unei acţiuni pentru combaterea ilegalităţilor la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au acţionat, între 21 august şi 28 septembrie, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase. Controalele au vizat modul în care sunt respectate prevederile legale de agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor, precum şi descoperirea eventualelor nereguli privind păstrarea substanţelor şi deşeurilor periculoase ce ar putea afecta sănătatea populaţiei şi mediul înconjurător.

În perioada menţionată, poliţiştii, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, au efectuat un număr de 38 de controale la unităţi fitosanitare, fiind constatate 10 infracţiuni. De asemenea, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, peste 223.000 de kilograme de îngrăşăminte chimice, 171 de litri de produse de protecţie a plantelor şi 3,2 kilograme de deşeuri periculoase. Pentru alte nereguli constatate, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.500 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.