Social

Vârstnici din Sebeș, escrocați de doi slovaci; în schimbul a 16.000 de lei, le-au lăsat șervețele și caiete

Doi cetăţeni slovaci, o femeie şi un bărbat, invocând faptul că persoane apropiate lor au fost implicate într-un accident rutier, au înşelat un cuplu de vârstnici din Sebeş, luându-le 16.000 de lei şi lăsându-le drept garanţie o geantă în care susţineau că se află bani, dar în care erau doar şerveţele şi caiete.

Poliţiştii din Sebeş au identificat doi cetăţeni slovaci, un bărbat de 44 de ani şi o femeie de 51 de ani, ca persoane bănuite de săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, faptă în urma căreia doi vârstnici din municipiu au fost prejudiciaţi cu suma de 16.000 de lei, potrivit unui comunicat transmis, luni, Agerpres, de către Inspectoratul de Poliţie (IPJ) Alba.

„În sarcina celor doi s-a reţinut faptul că, în dimineaţa zilei de 5 septembrie 2018, în timp ce se aflau pe o stradă din municipiul Sebeş, ar fi abordat un cuplu de persoane în vârstă cărora, invocând faptul că persoane apropiate lor (bănuiţilor) au fost implicate într-un accident rutier, le-au cerut, cu titlu de împrumut, suma de 16.000 de lei, pentru plata cheltuielilor de spitalizare, urmând ca suma să le fie restituită în termen de 3 ore. Ca şi garanţie, cei doi escroci au lăsat o geantă în care au spus că se află suma de 10.000 de dolari şi documentele unei societăţi comerciale”, se menţionează în comunicat.

După trecerea termenului de restituire a banilor, cei doi vârstnici au decis să deschidă geanta lăsată ca şi garanţie şi au constatat că în aceasta erau patru caiete studenţeşti şi un pachet de şerveţele. Atunci şi-au dat seama că au fost înşelaţi şi au anunţat poliţia.

Se pare că cei doi slovaci au săvârşit astfel de fapte şi în alte localităţi din România, iar în prezent sunt arestaţi preventiv, pentru înşelăciuni comise în municipiul Bucureşti.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii lor activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului cauzat celor doi vârstnici din Sebeş.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.