Administrație

Vârstnici din trei cămine sunt ajutați de furnizori privați de servicii sociale

Zeci de bătrâni, cu sau fără handicap, din Alba beneficiază de protecţie de tip familial în cadrul a trei cămine în baza convenţiilor de parteneriat încheiate de către DGASPC Alba cu furnizori de servicii sociale privaţi.

Potrivit unei informări prezentate, miercuri, în cadrul Comisiei de Dialog Social Alba, protecţia persoanelor vârstnice cu sau fără handicap se realizează atât prin acordarea de servicii în cadrul unităţilor funcţionale de tip rezidenţial, cât şi în cadrul reţelelor sociale şi medico-sociale de îngrijire la domiciliu.

„La finele lunii august 2018, un număr de 64 de persoane vârstnice beneficiau de protecţie de tip familial în cadrul Căminelor pentru persoane vârstnice Dumbrava (35 beneficiari), Râmeţ (15 beneficiari) şi Teiuş (14 beneficiari)”, au menţionat reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba.

Pentru susţinerea activităţii de protecţie a persoanelor vârstnice, cu sau fără handicap, în cadrul reţelelor sociale şi medico-sociale de îngrijire la domiciliu, DGASPC Alba a încheiat contracte de furnizare de servicii cu mai multe asociaţii, respectiv cu „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia, „Filantropia Ortodoxă” Ocna Mureş, „Filantropia Ortodoxă” Războieni Cetate, „Filantropia Ortodoxă” Câmpeni, „Filantropia Ortodoxă” Izvoarele, Asociaţia „Sf. Proroc Ilie Tesviteanu” Aiud, Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj.

Tot în acest an s-au încheiat două noi contracte de furnizare de servicii de îngrijire la domiciliu cu Asociaţia „Un pas înainte Alexandra” Aiud, pentru un număr maxim de 30 adulţi cu dizabilităţi, şi cu Asociaţia „Sf. Gheorghe” Sebeş, tot pentru un număr maxim de 30 adulţi cu dizabilităţi, mai arată sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.