Administrație

Parchetul din Alba Iulia spune că Lazăr nu a semnat nicio ordonanță de clasare în cazul Iohannis

Parchetul Curții de Apel Alba Iulia arată că procurorul general Augustin Lazăr nu a soluționat și nici nu a confirmat vreun dosar în care apare numele președintelui României, Klaus Iohannis. Precizările Parchetului au fost făcute, vineri, la solicitarea Ziare.com.

Potrivit răspunsului primit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în perioada 2007-2018, au fost identificate 9 dosare care îl privesc pe Klaus Iohannis, în care s-au dispus soluții de clasare. „Nu a fost identificat nici un dosar soluționat sau confirmat de dl. procuror general Augustin Lazăr”, se arată în adresa procurorilor remisă Ziare.com.

Răspunsul este semnat de Mugurel Pamfil, procuror șef Secție de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declanșat miercuri procedura de revocare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a enumerat 20 de capete de acuzare la adresa lui Lazăr, printre care și semnarea unui protocol secret cu SRI în 2016, dar și ascunderea adevărului despre acest protocol.

Unul dintre punctele pe care se bazează solicitarea lui Tudorel Toader vizează o presupusă rezoluție de clasare dispusă de Lazăr într-un dosar care îl viza pe președintele Klaus Iohannis.

„În dosarul de candidatură a lui Lazăr nu s-a găsit nici un document privind calificatul ‘foarte bine’, lipsea o piesă din dosarul lui. Apare evident faptul că președintele republicii nu a verificat, deși avea obligația, legalitatea dosarului de candidatură. Nu putem trage concluzia de ce Ministrul Justiției a transmis dosarul de candidatură fără să existe calificativul. Nu credem că are legătură cu unul dintre documentele din dosarul de candidatură, în care apare o rezoluție de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoare la președintele României în funcție”, a susținut ministrul Justiției în declarația de presă în care a anunțat declanșarea procedurii de revocare a Procurorului general.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.