Sănătate

Draftul rezoluției PE vorbește despre „îngrijorare profundă” față de subminarea independenței justiției în România

Draftul rezoluției Parlamentului European privind statul de drept din România, scrie G4Media.ro, care afirmă că a „consultat” documentul, folosește formulări extrem de dure față de autoritățile din România. Draftul vorbește în termeni fără precedent despre legislația promovată de coaliția PSD-ALDE în domeniile justiție, anti-corupție, mass-media, ONG-uri.

Proiectul de rezoluție a fost convenit de reprezentanții grupurilor politice din comisia de justiție și libertăți a Parlamentului European (Comisia LIBE).

Draftul Rezoluției, de o duritate extremă, este de fapt un rechizitoriu la adresa marilor modificări făcute de Parlament și Guvern în justiție, lupta anti-corupție și alte domenii – cheie, precum libertatea de exprimare și libertatea ONG-urilor.

Draftul condamnă „intervenția violentă și disproporționată” a jandarmilor și polițiștilor la protestul diasporei din 10 august.

Reamintim că liderii grupurilor politice din Parlamentul European vor discuta joi, 8 noiembrie, despre această rezoluție, și dacă va exista un acord, ea va fi votată pe 14 noiembrie în plenul Parlamentului European.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.