Administrație

George Simion a renunțat la greva foamei. Ce i s-a promis

Preşedintele Acţiunii 2012, George Simion, care a anunţat marţi că intră în greva foamei, nemulţumit că „Marşul Unirii”, o acţiune la care ar urma să participe zeci de mii de oameni, nu a fost introdus în programul oficial al manifestărilor de la Alba Iulia din 1 Decembrie, a renunţat la protest.

„Primarul Mircea Hava a promis că ‘Marşul Unirii’ va fi inclus în programul oficial, de la ora 8,00”, a scris, pe pagina sa de Facebook, George Simion.

După ce s-a postat marţi în faţa sediului Primăriei Alba Iulia, anunţând că intră în greva foamei, George Simion a fost chemat la o întâlnire cu edilul Mircea Hava, care l-a asigurat că va sprijini organizarea “Marşului Unirii” în data de 1 Decembrie.

Cu câteva ore înainte, Simion a susţinut că ar fi primit în ultimele săptămâni asigurări că acţiunea în cauză va fi inclusă în programul oficial al manifestărilor din 1 Decembrie, dar că, până marţi, nu s-a întâmplat acest lucru.

„Anul acesta organizăm ‘Marşul Unirii’ pe 1 Decembrie, de la ora 8,00, din gara feroviară până în Cetate. Toate manifestările celelalte au loc în Cetate, noi nu am intervenit acolo. SRI şi SPP le-au comandat celor de la primărie să nu cumva să ne autorizeze sau să ne includă în programul oficial”, a declarat, potrivit unui comunicat transmis marţi Agerpres, George Simion.

La începutul lunii noiembrie, într-o conferinţă de presă susţinută la Alba Iulia, Simion a declarat că zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi să participe de 1 Decembrie la Alba Iulia la un „Marş al Unirii”, acţiune la care vor participa şi tineri din Moldova, dar şi români din diaspora.

El a spus atunci că organizatorii nu îşi doresc ca evenimentul să fie unul politizat, ci unul care să transmită unitate.

„Să nu politizăm în vreun fel şi să lăsăm deoparte toate scandalurile şi certurile din societatea românească în această zi importantă pentru toţi românii. Indiferent de credinţele noastre, de apartenenţele unora sau altora la partidele politice, e important ca noi, poporul, să dăm un exemplu de unitate şi palma dată politicienilor să fie una simbolică, să arătăm că noi am fost în stare să facem ceva în Anul Centenarului. După aceea, avem restul de 364 de zile din an să ne războim cu clasa politică şi cu multe instituţii care nu îşi fac treaba”, a punctat activistul unionist.

„Marşul Unirii” va debuta, potrivit lui Simion, în jurul orei 08,00, în zona gării, urmând ca apoi să se plece pe un traseu de şase kilometri până în Piaţa Tricolorului. Potrivit organizatorilor, pe traseu „vor răsuna melodiile patriotice specifice şi drapele uriaşe tricolore de 100 de metri vor da culoare evenimentului”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.