Sport

Țiriac vrea gazon sintetic pe Arena Naţională

Fostul tenismen, Ion Ţiriac, s-a arătat revoltat de situaţia în care a ajuns Arena Naţională, stadion care a fost închis pentru a doua oară de la înfiinţare. Cel mai bogat român e dezamăgit atât de amplasarea stadionului, cât şi de gazonul care a dus la decizia Primăriei Minicipiului Bucureşti.


Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, luni seară, că Arena Naţională va fi închisă pentru toate evenimentele sportive pe perioada cât va fi refăcut gazonul, între două şi trei luni.
Revoltat, Ion Ţiriac a susţinut că mai bine s-ar pune un gazon sintetic: “Nu ştiu dacă Arena Naţională e construită aşa cum ar fi trebuit construită. Arena Naţională a fost construită absolut eronat, pe o poziţie care nu satisface bucureşteanul. Alea două ore de tramvai, de maşină sau de ce e. Ferească Dumnezeu de o încurcătură pe străzile alea.
Pe gazonul ăla se joacă un meci la două săptămâni, la trei săptămâni. Ce se întâmplă la Real Madrid când se joacă două meciuri pe săptămână? Ca Firea să facă iarba aia, trebuie să ia pe unul de la Wimbledon sau pe unul care nu face nimic de dimineaţă de la 6 până seara la 19, şi cu încă o echipă de 30 de oameni să îngrijească gazonul ăla de la A la Z. Dacă tot ajungem la un infinit, să punem sintetic şi am terminat discuţia”, a declarat Ion Ţiriac pentru Telekom Sport
FCSB, echipa care îşi desfăşura meciurile de acasă pe cel mai mare stadion din ţară, nu a avut de ales şi destinaţia va fi, cel mai probabil, stadionul din Piteşti, iar varianta B ar putea fi stadionul din Giurgiu.
În prezent, singurul stadion din Liga 1 Betano care are gazon artificial e cel din Chiajna, pe care Concordia îşi joacă meciurile considerate acasă. De-a lungul timpului, multe voci din fotbalul românesc s-au plâns de efectele nocive pe care gazonul sintetic le are asupra fotbaliştilor, atât în privinţa performanţelor, dar şi al sănătăţii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.