Administrație

Mircea Hava lansează un apel către populație pentru a dona în vederea organizării festivităților din 1 Decembrie

Autorităţile locale din Alba Iulia au lansat un apel prin care orice român poate să doneze pentru organizarea manifestărilor care vor avea loc de 1 Decembrie în Oraşul Marii Uniri.

„Momentele cu adevărat memorabile sunt create de oameni care cred în ele, văd însemnătatea unică din spatele lor şi a cifrelor ce le însoţesc sau definesc. (…) Eforturile administraţiei locale pentru a face din 1 Decembrie 2018 o zi care să se ridice la înălţimea celei de acum 100 de ani sunt un prim pas către acest deziderat. Resursele, pe de altă parte, ne sunt, ca întotdeauna, limitate. Asta însă nu ne împiedică să credem în continuare în visul nostru, cu atât mai mult cu cât vă ştim aproape, gata să ne sprijiniţi, cum aţi făcut-o de nenumărate alte dăţi”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul Mircea Hava.

Potrivit postării edilului din Alba Iulia, „Donaţia pentru Ziua României – 1 Decembrie 2018” se poate face online, prin intermediul site-ului ziuaromaniei.ro, unde doritorii pot lăsa datele de contact.

„Pe 1 Decembrie 2018, e ocazia unică, irepetabilă, de a arăta lumii că, la Alba Iulia, românii sunt însetaţi de reUinre şi capabili să acţioneze şi să funcţioneze ca o adevărată comUnitate”, este mesajul transmis pe ziuaromaniei.ro de către primarul Hava.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Coşer, a declarat pentru Agerpres că este „un apel naţional” adresat celor care vor să doneze pentru Ziua României. El a precizat că şi în anii trecuţi s-a donat pentru organizarea manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională, cu menţiunea că banii au venit atunci din partea unor firme.

Recent, Mircea Hava a spus într-o conferinţă de presă că, deocamdată, banii necesari organizării provin de la nivel local, Consiliul Judeţean şi, punctual, pe anumite proiecte, de la Ministerul Culturii.

„S-a făcut o cerere pentru hotărâre de guvern să se aloce nişte bani. Azi va fi a nu ştiu câta oară când sun la Cabinet (cel al premierului Dăncilă – n.r.)”, a afirmat miercuri primarul, care a susţinut că i se spune mereu că primul-ministru „este ba într-o întrunire, ba în alta”, fiind pus astfel în situaţii „penibile”.

Peste 100.000 de oameni sunt aşteptaţi să vină de 1 Decembrie la Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.