Administrație

Preşedintele CSM, la Alba Iulia: „Traversăm o perioadă complicată”

Simona Marcu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Marcu, a declarat, vineri, în deschiderea unei conferinţe desfăşurate la Sala Unirii din Alba Iulia, că perioada actuală este una „complicată”, cu „tot felul de probleme”, aceasta transmiţând din partea instituţiei pe care o conduce un mesaj de unitate.

„Traversăm o perioadă complicată, o perioadă în care ne-am confruntat şi ne confruntăm cu tot felul de probleme. Mesajul pe care ar dori să-l transmită Consiliul Superior al Magistraturii, prin mijlocirea acestui eveniment, este un mesaj de unitate, este un mesaj care porneşte de la ideea, greu de contrazis, că sunt mai multe lucruri care ne apropie, care ne unesc decât lucruri care ne dezbină şi, nu în ultimul rând, de la ideea că nu trebuie să fim nişte epigonii ai glorioşilor noştri înaintaşi. Trebuie să încercăm să ne ridicăm la înălţimea vremurilor pe care le trăim”, a afirmat preşedintele CSM.

Simona Marcu a subliniat că nici în urmă cu 100 de ani nu a fost uşor.

„Marea Unire nu s-a întâmplat dintr-odată şi nu a fost un demers facil. Parcurgând mai multe documente şi mărturii din acea epocă am realizat cât de important a fost efortul juriştilor vremii, juriştilor de acum 100 de ani care au avut o misiune aproape la fel de complicată cu aceea a oamenilor politici de acum 100 de ani, pentru că ei au fost obligaţi să transforme în realitate juridică Marea Unire”, a mai spus şefa CSM.

Șefa CSM, ea însăși cu probleme „complicate”

Recent, printre documentele prezentate de Rise Project ca fiind legate de cazul Tel Drum, s-a descoperit dovada unei plăți către soțul unei judecătoare. Este vorba despre Gil Vasile, soțul șefei Consiliului Superior al Magistraturii, Simona Marcu, care este avocat specializat în domeniul comercial, nu pledează, are birou în București și proprietăți in Teleorman, care a încasat de la Tel Drum un cec în sumă de 15.200 de lei.

Cecul a fost emis de companie în luna septembrie 2015, sub semnatura directorului Petre Pitiș. În acel moment, soția sa, Simona Marcu, era judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție. A devenit președinta CSM pe 5 ianuarie 2018, mai arată Rise Project.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.