Mozaic

Tabloul „Tête d’Arlequin” de Picasso ar fi fost găsit de o scriitoare olandeză de origine română

Mira Feticu, o scriitoare română stabilită în Olanda, susţine că a găsit tabloul semnat de Picasso, după ce a primit o scrisoare anonimă în care era indicat locul unde era ascunsă opera de artă.

Mira Feticu este autoarea unui roman intitulat „Tascha”, inspirat din furtul celor şapte tablouri din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, furt comis în anul 2012 de o grupare de hoţi români.

Feticu povesteşte, într-o postare pe Facebook, că a primit o scrisoare anonimă în limba română, în care erau o adresă şi instrucţiuni despre locul în care se afla un tablou. În scrisoare se menţiona că este vorba de tabloul „Tête d’Arlequin”, semnat de Picasso.

Ea relatează că l-a sunat imediat pe detectivul din Rotterdam cu care a colaborat la scrierea romanului. Cum nu a primit niciun răspuns, s-a urcat în avion şi a venit în România.

Scriitoarea susţine că a ajuns la adresa indicată în scrisoare, a căutat în tufişuri sub un copac şi a găsit, sub o piatră, un pachet care conţinea un tablou învelit în plastic. S-a urcat în maşină şi a comparat pânza cu o copie printată a lucrării.

„Când l-am văzut, am început să plâng. Nu sunt specialist, dar părea a fi lucrarea lui Picasso. Cred că aparţine Olandei, aşa că am predat-o imediat ambasadei din Bucureşti”, spune Mira Feticu.

Mira Feticu a mai anunţat că a fost interogată sâmbătă seară la Poliţie.

Un tablou semnat Picasso, valorând aproximativ 800.000 de euro, care face parte din lotul de şapte opere de artă furate în 2012 de o grupare de hoţi români dintr-un muzeu din Olanda, a fost găsit sâmbătă seara pe raza judeţului Tulcea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.