Social

Acoperișul unui bloc din Cugir, distrus de flăcări

Fotografie de arhivă

Acoperişul unui bloc de locuinţe din oraşul Cugir a fost cuprins de flăcări duminică dimineaţă, pentru lichidarea incendiului intervenind mai multe autospeciale ale pompierilor, inclusiv din Alba Iulia şi Sebeş.

Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurt circuit produs la un corp de iluminat amplasat necorespunzător, au stabilit pompierii militari.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, locotenent Alina Marescu Dumitrescu, au ars acoperişul – construit din lemn cu învelitoare de azbociment -, bunuri ale locatarilor depozitate în podul blocului, conductori electrici şi un corp de iluminat. Au fost salvate şi protejate bunuri materiale în valoare de 100.000 de lei, pierderile fiind evaluate la 20.000 de lei.

ISU Alba a acţionat cu trei autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţimi, o autospecială de descarcerare grea şi o ambulanţă SMURD, cu trei ofiţeri şi 22 de subofiţeri. Au venit în sprijin şi cei de la SVSU Cugir, care au acţionat cu două autospeciale, Detaşamentul de Pompieri Orăştie, tot cu două autospeciale, precum şi cu o ambulanţă SMURD.

Au ieşit afară singuri 30 de locatari de la etajele superioare ale blocului, care are patru scări.

Focul s-a manifestat pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi din totalul de 1.750 de metri pătraţi ai imobilului, au menţionat reprezentanţii ISU Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.