Administrație

Municipiul Aiud a depus 11 proiecte pentru finanțare din fonduri europene, însumând 61 mil. €

În ultimul an și jumătate, administrația locală a municipiului Aiud a depus 11 proiecte, în valoare de 61 de milioane de euro, în vederea creșterii calității vieții locuitorilor municipiului, informează Aiudinfo.ro.

„Așa cum se știe municipiul nostru a cam rămas în urmă în ceea ce privește amenajările și modernizările administrative. Aceasta din cauza lipsei de fonduri, lipsă despre care nu aș dori să vorbesc cum. Din această cauză administrația locală dorește să atragă cât mai mulţi bani din fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană prin intermediul programelor de finanțare nerambursabile. Este singura noastră șansă de a pune în aplicare planurile pentru modernizarea și administrarea eficientă a municipiului nostru”, a declarat administratorul public al municipiului Aiud, Liviu Florea, citat de Aiudinfo.ro.

Dintre aceste 11 proiecte, două se află deja în faza de implementare, însumând peste 188 de milioane de lei, printre acestea numărându-se și proiectul în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, care are ca scop modernizarea drumului județean DJ 107 I: Aiud – Rîmeţ – Ponor – Geogel – Mogoș – Bucium – Bucium Sat – DN 74 (Cerbu).

„Așteptăm să semnăm contractele de finanțare pentru două proiecte importante pentru comunitatea noastră și anume pentru proiectul «Eco agrement Aiud – zone de agrement Avram Iancu și Ecaterina Varga», având o valoare nerambursabilă de 5.791.406,31 lei și pentru proiectul «Respect pentru bunicii comunității aiudene», având o valoare de 3.626.525,15 lei, proiect prin care dorim să intervenim activ în creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale dedicate persoanelor vârstnice din municipiu și localitățile aparținătoare”, a mai declarat Liviu Florea.

Potrivit acestuia, administrația aiudeană a depus prin POR alte șase proiecte importante pentru comunitate. „Acestea se află în faza de evaluare, urmând să treacă prin fazele următoare, respectiv selectare pentru finanțare și implementare. Este vorba despre proiectul «Dezvoltarea infrastructurii antepreșcolare – un viitor mai bun pentru copiii noștri GPP nr. 2 Aiud» în valoare de 4.014.415,30 lei, proiectul «Reabilitare și dotare Colegiu Tehnic Aiud» în valoare de 15.915.858,86 lei, proiectul «Reabilitarea sistemului de iluminat public în municipiul Aiud» în valoare de 11.070.344,03 lei, proiectul «Transport public ecologic în municipiul Aiud» având o valoare de 45.563.703,72 lei, proiectul «Administrație publică locală eficientă pentru cetățeni» având o valoare de 3.988.526,35 lei. Despre acesta din urmă mai trebuie să adaug că urmărește fundamentarea deciziilor, planificarea strategică și măsuri de simplificare pentru cetățeni la nivelul administrației publice locale, fapt care va crește calitatea serviciilor noastre în raport cu cetăţeanul.

Apoi mai este un proiect deosebit de important pentru locuitori și anume «Reabilitare Ambulatoriu Integrat din cadrul Spitalului Municipal Aiud», proiect prin intermediul căruia folosind cei 10.655.591,28 lei vom crește accesibilitatea cetățenilor la serviciile de sănătate, comunitare și la cele de nivel secundar”, ne-a mai declarat managerul municipiului Aiud publicației Aiudinfo.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.