Economie

Preţul benzinei a ajuns sub 5 lei pe litru. Unde se găsește cea mai ieftină benzină

Tot mai multe benzinării din ţară au început să afişeze un preţ de sub 5 lei pentru un litru de benzină, pe fondul scăderii preţurilor la petrol pe plan mondial.

În Bucureşti preţurile benzinei variază între 4,94 lei/litru şi 5,27 lei/litru, ponderea mai mare fiind a staţiilor cu preţuri în jurul valorii de 5 lei. Litrul de motorină costă între 5,39 lei şi 5,65 lei.

În ţară, cea mai ieftină benzină se găseşte în judeţul Argeş, în Câmpulung – 4.85 lei litrul, iar cea mai ieftină motorină În Vălenii de Munte, Prahova, – 5,27 lei litrul.

Preţul cel mai mic al litrului de benzină este în Cluj-Napoca 4,98 lei, în Timişoara 5,01 lei, în Iaşi 5,35 lei şi în Constanţa 4,88 lei. Litrul de motorină costă 5,38 lei în Cluj-Napoca şi Timişoara, 5,35 lei în Iaşi şi 5,27 lei în Constanţa.

Conform portalului peco-online.ro, comparativ cu luna trecută, preţul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 9,2%, iar preţul mediu al unui litru de motorină s-a diminuat cu 7,2%.

În această perioadă România se află pe locul al 4-lea în Uniunea Europeană în topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria, Ungaria şi Polonia. În cazul motorinei, ţara noastră este situată pe locul 11 între statele Uniunii Europene în ceea ce priveşte cel mai mic, după Austria, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Spania.

Din octombrie preţul petrolului a pierdut circa 30%, ajungînd în jurul valorii de 50 de dolari barilul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.