Social

Elevii militari donează sânge în cadrul unui proiect umanitar

Câteva zeci de elevi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, care au împlinit 18 ani, susţin campania umanitară de donare de sânge “Şi noi putem salva o viaţă!”, derulată în perioada 18 – 20 decembrie, potrivit unui comunicat transmis marţi de către instituţia de învăţământ.

Astfel, un număr de 10 elevi s-au prezentat marţi dimineaţa la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia, unde au donat sânge, urmând ca, miercuri şi joi, să facă acelaşi lucru alţi 30 de liceeni militari. Donează sânge doar elevi care au împlinit 18 ani, o condiţie obligatoriu de îndeplinit.

„Gestul lor, acum în pragul sărbătorilor de iarnă, este un unul de nobleţe sufletească, pus în slujba binelui aproapelui, o dovadă de curaj şi empatie”, au transmis reprezentanţii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”.

Nu este pentru prima dată când elevii acestui colegiu donează sânge. Şi în toamna anului trecut, câteva zeci de elevi au fost voluntari într-un proiect asemănător.

Înfiinţat în 1919, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” are sediul în Alba Iulia din anul 1975. Colegiul a funcţionat iniţial la Târgu Mureş, iar în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, la Timişoara. Colegiul a fost desfiinţat în 1947 din motive politice şi reînfiinţat trei decenii mai târziu, de această dată la Alba Iulia.

În colegiu s-au pregătit 63 de promoţii, însumând peste 6.500 de tineri. În cele patru decenii, peste 4.000 de elevi au urmat la Alba Iulia cursurile acestei prestigioase unităţi de învăţământ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.