Mozaic

Ocupație de jandarm. Un subofițer de la Brașov a fost arestat pentru trafic de droguri de mare risc

Un subofiţer de la Jandarmeria Braşov a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc, după ce a fost prins în flagrant în timp ce ridica un colet în care se aflau ascunse 70 de grame de cocaină în valoare de circa 15.000 de euro.

„La data de 18 decembrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Covasna au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Ovidiu Gavriluţ, subofiţer în cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov, pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară, fără drept, de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc”, informează un comunicat al DIICOT dat publicității miercuri.

Pe 17 decembrie, procurorii DIICOT Covasna, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna, l-au surprins în flagrant, în Braşov, pe Gavriluţ, în timp ce ridica un colet livrat prin intermediul unei firme de transport internaţional.

Cu ocazia controlului coletului, au fost descoperite, ascunse într-un ambalaj de patiserie, 70 de grame de cocaină fără aditivi, valoarea de piaţă a acesteia fiind estimată la suma de 15.000 de euro.

La data de 18 decembrie, Tribunalul Militar Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Suspendat din funcție

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov a informat printr-un comunicat transmis Agerpres, că subofiţerul arestat preventiv pentru trafic de droguri va fi suspendat din funcţie.

„Referitor la comunicatul de presă din 19.12.2018 al DIICOT, facem următoarele precizări: Gavriluţ Ovidiu este subofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ‘Nicolae Titulescu’ Braşov, din luna noiembrie 2018. Referitor la faptele pentru care a fost arestat preventiv, menţionăm că nu avem cunoştinţă despre acestea, însă instituţia noastră va pune la dispoziţia organelor abilitate absolut tot ceea ce este necesar pentru soluţionarea cauzei. După rezolvarea contestaţiei făcută de acesta la măsura arestării preventive pentru 30 de zile, va fi suspendat din funcţie până la soluţionarea cauzei”, precizează comunicatul menţionat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.