Administrație

Consiliul Județean a aprobat finanțarea cu fonduri europene a extinderii UPU din Alba Iulia

Consilierii judeţeni din Alba au aprobat luni, în şedinţă extraordinară, proiectul privind extinderea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia în vederea finanţării acestuia în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Potrivit motivării proiectului, suprafaţa construită desfăşurată existentă este de 823,11 metri pătraţi, iar suprafaţa construită desfăşurată propusă pentru extindere este de 855,90 metri pătraţi (subsol şi parter), la final rezultând o suprafaţă construită desfăşurată totală de 1.679,01 metri pătraţi. „Prin proiectul de investiţie se mai propune reorganizarea unor spaţii din UPU existentă, realizare corp extindere UPU şi corp extindere decontaminare (realizare filtru decontaminare), amenajări exterioare şi dotări (echipamente şi aparatură medicală, mobilier, dotări IT, dotări pentru curăţenie, mobilier – birotică). Proiectul a parcurs etapele de verificare a conformităţii administrative şi eligibilităţii, precum şi de evaluare tehnică şi financiară, aflându-se în faza de precontractare”, se menţionează în document.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a transmis CJ Alba în luna decembrie o scrisoare prin care se comunică demararea etapei precontractuale pentru cererea de finanţare aferentă Proiectului „Extindere şi Dotare Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia”, solicitând transmiterea unor anexe obligatorii la contractul de finanţare ce urmează a fi încheiat pentru proiectul menţionat.

Astfel, este necesar a fi depusă Hotărârea CJ Alba de aprobare a proiectului şi a cheltuielilor legate de proiect, în conformitate cu ultima formă a bugetului rezultat în urma etapei de evaluare tehnică şi financiară. Pe lângă aprobarea proiectului, consilierii judeţeni au fost de acord şi cu valoarea totală a acestuia, în cuantum de peste 7,5 milioane de lei, inclusiv TVA, din care valoarea totală eligibilă peste 6,8 milioane de lei, valoarea totală neeligibilă peste 694.000 de lei, cât şi cu contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 136.739 de lei, reprezentând cofinanţarea proiectului.

Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării se vor asigura din bugetul local al Judeţului Alba. De asemenea se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condiţiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale, inclusiv suportarea din bugetul propriu al corecţiilor ce pot fi identificate în procedura de verificare a achiziţiei.

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a fost împuternicit de consilieri să semneze toate actele necesare şi contractul de finanţare în numele UAT – Judeţul Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.