Administrație

20 mil. de lei pentru o nouă secţie de psihiatrie la spitalul județean

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia va dispune de o nouă clădire pentru secţia de psihiatrie, ce va avea la ultimul nivel o terasă circulabilă care va oferi un spaţiu inedit de relaxare în aer liber pentru pacienţi, imobil pentru edificarea căruia s-au alocat recent aproape 20 de milioane de lei.

Potrivit unui comunica transmis joi Agerpres, proiectul depus de SJU Alba Iulia privind construcţia Secţiei de Psihiatrie cu ambulatoriu, ce va avea 50 de paturi, săli de tratamente, consultaţii şi terasă circulabilă în partea superioară, a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) care, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), se va ocupa de edificare. Suma totală care va fi investită este de aproape 20 de milioane de lei.

„Consiliul Judeţean (CJ) Alba, în subordinea căruia se află spitalul, avea în plan finanţarea construcţiei unei moderne secţii de psihiatrie. Având în vedere suma mare de bani necesară investiţiei, reprezentanţii SJU Alba Iulia, împreună cu reprezentanţii CJ Alba, au decis să depună la MDRAP un proiect pentru a obţine o parte din finanţare, iar banii astfel economisiţi să se îndrepte spre alte proiecte din Sănătate”, arată comunicatul citat.

Documentaţia a fost depusă la MDRAP în februarie 2017, iar finanţarea a fost aprobată la începutul acestui an, se menţionează în comunicat.

Valoarea investiţiei este de aproape 20 de milioane de lei, din care circa 534.000 de lei provin de la CJ Alba. Durata prevăzută a execuţiei este de 36 de luni.

Spitalul va fi beneficiar doar după finalizarea investiţiei şi nu va putea interveni pe parcursul derulării acesteia.

Imobilul va fi construit în curtea SJU Alba Iulia. Căile de acces în clădire vor fi prevăzute cu pachete de trepte şi rampe pentru persoanele cu handicap, conform standardelor în vigoare. Clădirea va mai fi dotată cu un lift dimensionat pentru pacienţi, un lift pentru personal şi evacuare deşeuri si un lift pentru alimente. Pentru subsol s-a prevăzut o platformă exterioară.

Va fi delimitată zona cu pacienţi nevrotici de zona cu pacienţi psihotici.

Pacienţii vor avea acces pe terasa clădirii, care va fi amenajată pentru pentru relaxarea în aer liber. Terasa circulabilă cu suprafaţa de circa 700 de metri pătraţi va oferi un spaţiu inedit de relaxare în aer liber pentru pacienţi şi personal. Pentru siguranţa pacienţilor, pe întreg perimetrul terasei va fi realizată o copertină tip peron din beton armat. Între elementele copertinei se va monta geam antiefracţie. Se va monta, de asemenea, şi gazon, iar în zona centrală vor fi realizate jardiniere în care vor fi plantaţi arbuşti decorativi şi vor fi amplasate bănci.

Pacienţii vor beneficia şi de o incintă amenajată în aer liber, împrejmuită cu un gard cu înălţimea de trei metri, dublat de gard viu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.