Politică

Liderul Alde Alba, nemulțumit de salariile acordate bugetarilor în comparație cu cele din mediul privat

Liderul Alde Alba, Ioan Lazăr, om de afaceri, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu este de acord cu măririle substanţiale de salarii acordate bugetarilor, reclamând, totodată, şi numărul mare de zile libere acordate celor care lucrează la stat.

„Nu este în regulă majorarea salariilor la bugetari comparativ cu situaţia angajaţilor din mediul privat. Chiar dacă a fost o hotărâre la care şi Alde a pus umărul, datoria mea ca privat – îmi apăr, în primul rând, interesul societăţii mele şi interesul privaţilor, nu sunt de acord cu acele măriri substanţiale de salarii comparativ cu cei din mediul privat. Cred că ar trebui făcut, nu ştiu ce, trebuie găsite soluţii pentru ca cei din mediul privat să poată să plătească, dacă nu chiar atât de mult, măcar aproape la fel, să-şi plătească angajaţii ca şi pe bugetari. Am mai spus şi o spun din nou, spre deosebire de cei plătiţi de stat, care au ‘n’ vacanţe şi ‘n’ zile libere, pe care spun că le recuperează, nu se recuperează, dacă se duc, zic ei că recuperează ceva, se duc o oră, două la serviciu şi ‘la revedere’, în mediul privat nu ne permitem să oprim activitatea şi să dăm liber angajaţilor”, a declarat Ioan Lazăr.

Acesta a adăugat că vrea să solicite sprijin colegilor săi de partid să vină cu proiecte pentru a revigora „un pic” şi mediul privat. „Să echilibrăm un pic balanţa. Acum este dezastru”, a opinat omul de afaceri, lider al Alde Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.