Mozaic

Vine primăvara. Vremea se încălzește puternic

Vremea se va încălzi considerabil, iar pe durata următoarelor două săptămâni valorile termice vor ajunge şi la 21 de grade Celsius, în timp ce precipitaţiile vor fi slabe şi prezente în special pe 5 martie şi trecător între 8 şi 17 martie, se arată în prognoza de specialitate.

În Transilvania, media temperaturilor maxime va fi în scădere de la 14 grade, în data de 4 martie, spre 10 – 11 grade, în zilele de 5 şi 6 martie, dar ulterior vremea se va încălzi şi va deveni caldă, în perioada 7 – 9 martie, când se vor înregistra maxime, în medie regională, de 16 – 19 grade. Ulterior, maximele termice vor scădea uşor şi treptat şi vor ajunge la medii 8 – 9 grade, în perioada 12 – 15 martie, după care este posibilă o nouă creştere uşoară a acestora. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă, în general, între -2 şi 0 grade, cu excepţia nopţilor din perioada 8 – 12 martie, când va fi de 1 – 2 grade. Temporar, sunt anunţate precipitaţii pe 5 şi 6 martie, precum şi în perioada 9 – 17 martie.

La munte, media temperaturilor maxime va fi în scădere de la 6 grade, în data de 4 martie, spre 2 grade, în zilele de 5 şi 6 martie, dar ulterior vremea se va încălzi şi va deveni caldă în perioada 7 – 9 martie, când se vor înregistra maxime medii de 7 – 10 grade. Apoi, maximele termice vor scădea uşor şi treptat, ajungând la medii de 0 – 2 grade, în perioada 12 – 17 martie. Media temperaturilor minime se va situa, în general, între -6 şi -4 grade, exceptând noaptea de 5 martie, dar şi nopţile din perioada 8 – 12 martie, când media lor va fi cuprinsă între -2 şi 2 grade. Temporar se vor semnala precipitaţii, în perioada 9 – 17 martie, pe arii mai extinse în zilele de 11, 12 şi 13 martie, dar trecător şi în jurul datei de 5 martie.

Prognoza este valabilă pentru perioada 4 – 17 martie, a fost publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie, iar estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.