Administrație

Amplu exerciţiu în Ocna Mureș privind gestionarea unei situaţii de urgență în caz de cutremur

Un amplu exerciţiu privind gestionarea unei situaţii de urgenţă în caz de cutremur a avut loc joi în oraşul Ocna Mureş, unde, conform scenariului, au fost avariate mai multe construcţii în care se aflau aproape 200 de persoane ce necesitau evacuare.

Potrivit scenariului, un cutremur de pământ cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, cu epicentrul în zona Vrancea, produs la adâncimea de 100 kilometri, a fost resimţit şi în judeţul Alba, iar din primele informaţii, pe teritoriul oraşului Ocna Mureş au fost înregistrate avarii la mai multe construcţii din zona de centru a localităţii – o instituţie de învăţământ, o instituţie publică şi un bloc de locuinţe, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Numărul de persoane aflate în clădirile avariate a fost estimat la aproape 200, printre ele şi unele accidentate grav, care nu se pot autoevacua.

„Au fost produse, de asemenea, avarii la reţelele de utilităţi publice”, au arătat reprezentanţii ISU Alba.

Pentru căutarea şi salvarea victimelor au intervenit trei echipe de căutare – salvare de la Detaşamentul de Pompieri Aiud, Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia şi o echipă de la Garda de Intervenţie Blaj. Pentru acţiunile de de stingere a incendiilor au acţionat patru autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, trimise de la Alba Iulia, Aiud şi Blaj, precum şi una a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ocna Mureş.

Pentru intervenţia la înălţime şi la descarcerare s-au folosit o autoscară şi o autospecială de descarcerare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Aiud. La punctul de triere a victimelor au acţionat pompieri, forţe de la SMURD Alba, personal medical din cadrul Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba şi Filiala Judeţeană de Cruce Roşie Alba. Pentru transportul victimelor la unităţile de primiri urgenţe s-au folosit trei ambulanţe din cadrul SMURD Alba, una din cadrul SAJ Alba şi o alta de la Crucea Roşie, se arată în scenariul exerciţiului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.