Politică

Turneu în pre-campanie. Alianța 2020 USR PLUS s-a prezentat la Alba Iulia

Vlad Botoș, președinte USR Arad și candidatul de pe locul 7 pe lista Alianței 2020 USR PLUS și Anca-Raluca Majaru, membru în Consiliul Național al Plus și locul 22 de pe lista comună, au prezentat duminică, la Alba Iulia, oferta electorală a Alianței.

Vlad Botoș s-a arătat dezamăgit de slaba absorbție a fondurilor europene și a investițiilor străine. A dat ca exemplu un mare producător auto a ales Ungaria ca locație pentru o nouă fabrică, în defavoarea României unde infrastructura este slab dezvoltată. Dacă Ungaria are deja șase producători de mașini, România are doar doi. Din postura de europarlamentar, Vlad Botoș va încerca atragerea unui producător auto care să facă investiții în România. De asemenea, zona munților Apuseni are un potențial uriaș pentru dezvoltarea de domenii schiabile comparabile cu stațiuni celebre din Polonia sau Slovacia.

Anca Majaru a adus în discuție lipsa unei platforme industriale în Alba Iulia care să suplimenteze domeniul serviciilor. În opinia candidatului Alianței 2020 USR PLUS, în mediul rural din județ se poate dezvolta un trai decent și demn prin valorificarea și utilizarea responsabilă a resurselor locale. Anca Majaru a arătat că de fapt prin asta se construiește identitatea europeană, concept ce nu este în conflict cu identitățile națiunilor europene, care există și coexistă de secole.

Vlad Botoș, președinte al USR Arad, este foarte apropiat de comunitățile din județul Alba. Din acest motiv, Vlad a promis că va deschide un cabinet europarlamentar în județul Alba după ce va câștiga un mandat la Parlamentul European. Întrebat în conferința de presă care este obiectivul Alianței în alegerile europarlamentare acesta a declarat că „Alianța 2020 USR PLUS va merge la victorie!”

Ambele partide din Alianță și-au ales candidații pentru alegerile europarlamentare prin votul tuturor membrilor în urma unor competiții directe, unde fiecare candidat și-a demonstrat competențele și abilitățile, afirmă reprezentanții alianței.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.