Administrație

Abrud. Părinții copiilor nou-născuți vor primi 1.000 de lei. Ce condiții trebuie să îndeplinească beneficiarii

Consilierii locali din Abrud au votat, în ședința Consiliului Local din 21 februarie a acestui an, un proiect privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuți, începând cu data de 1 martie 2019. Acesta va fi în valoare de 1.000 de lei pentru ficare copil.

Beneficiarii proiectului sunt părinții copilului nou născut, care au domiciliul în orașul Abrud, stabilit cu cel puțin trei ani înainte de nașterea copilului. Nașterea să fie înregistrată la maternitatea din cadrul Spitalului Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” din Abrud sau pe teritoriul României. Familiile beneficiare ale stimulentului bănesc trebuie să aibă un venitul net mediu lunar pe membru de familie de până la 530 de lei.

Cererea privind acordarea stimulentului pentru nou-născut se va depune la Primăria Abrud – Compartimentul de Asistență Socială.

Stabilirea dreptului pentru acordarea stimulentului financiar se face prin dispoziție a primarului, în termen de 30 de zile de la înregistrarea cererii. Stimulentul financiar se acordă persoanei solicitante prin casierie sau prin virament bancar în contul personal, numai după aprobarea bugetului.

Stimulentul se acordă o singură dată pentru fiecare nou-născut, pe bază de cerere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.