Economie

Controale la fermele de vite. Inspectorii veterinari au dat amenzi de 23.200 de lei

Inspectorii din cadrul Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba au efectuat în perioada 19 februarie – 15 martie mai multe controale, informează instituția.

Pentru deficienţele constate în timpul acestora au fost aplicate, cinci sancţiuni contravenţionale conf. H.G. nr. 984/2005, cu modificarile si completarile ulterioare în valoare de 23.200 lei şi 10 avertismente, conf. O.G. nr. 2/2001.

S-au făcut controale la următoarele categorii de obiective din județul Alba: 30 exploatatii profesionale (ferme) producatoare de lapte care furnizează materia primă pentru unitatile de procesare; nouă exploatatii nonprofesionale; 11 centre de colectare a laptelui care livrează lapte unitaților de procesare; cinci unități de procesare laptelui materie primă și a produselor lactate; un centru independent de prelucrare a laptelui materie primă și 64 unități scolare implicate în distribuirea „Programului laptele și cornul”.

Abaterile de la normele sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor pentru care au fost aplicate aceste sancţiuni sunt: lispsa programelor de autocontrol privind verificarea calității furejelor si apei, nerespectarea regulilor de igienă în exploatațiile de animale privind igiena corporală a animalelor, lipsa substantelor pentru igiena mulsului, fișe de sănătate ale animalelor incomplete, persoane implicate în manipularea produselor alimentare nu au efectuat examenele medicale la zi, lipsa monitorizării continue a temperaturii din spațiile destinate păstrării produselor lactate și deficiente referitoare la implementarea programelor de asigurare a calitătii produselor în unitatile de procesare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.